“Të jesh ndërmarrës i mirë nuk do të thotë vetëm të kesh ide, por edhe t’i realizosh ato” - Scott Belsky
9 May, 2017

08:00 – 17:00

E Hënë - E Premte

Perandori Justinian,

Prishtinë, XK 10000

+381 (0) 38 220 041

krijimi-i-nje-biznesi-guida

Si të fillojmë një ndërmarrje

Kjo guidë do të ju ndihmoj të kuptoni faktorët që
duhet pasur parasysh gjatë krijimit të një biznesi të ri.

Lexo Artikullin
si-te-krijohet-nje-plan-biznesi-guida

Burimet e financimit për biznese të reja

Kupto se çfarë mundësishë për të financuar biznesin tuaj ekzistojnë
dhe si ti përdorni ato në mënyrë efektive.

Lexo Artikullin

Blogu i ndërmarrësisë

Tema të ndryshme, artikuj dhe këshilla praktike rreth botës së ndërmarrësisë.

e-Libra

e-Libra dhe materiale tjera të nevojshme për zhvillimin dhe promovimin e biznesit.

Ngjarje

Ngjarje ku mbledhen ndërmarrësit dhe njoftohen me njëri-tjetrin.

Resurse biznesi

Ne kemi krijuar një listë me resurse të ndryshme për të gjithë të interesuarit që dëshirojnë të mësojnë më shumë rreth udhëheqjes së një biznesi dhe ballafaqimit me sfida të ndryshme, përditshmëri kjo në jetën e një ndërmarrësi.
Shfleto resurset →

Rreth nesh

Fondacioni MDA është themeluar në vitin 2012 me qëllim të rritjes së punësimit tek të rinjtë duke stimuluar krijimin dhe rritjen e ndërmarrjeve të reja, aftësive të të rinjëve, si dhe promovimin e praktikave të qëndrueshme të biznesit.

Misioni ynë është që të nxisë një revolucion sipërmarrës në Kosovë, si dhe të ndihmojë rindërtimin e ekonomisë në zhvillim. Ndërmarrësit e rinj do të arrijnë sukses përmes një spektri të gjërë të shërbimeve për zhvillim të biznesit, qasjes në financa, rritjes së mundësive arsimore si dhe zhvillimit të qëndrueshëm të biznesit.

Pyetje të shpeshta

Kush ka të drejtë të aplikojë për zhvillimin e idesë së biznesit?


Të gjithë kanë të drejtë të aplikojnë dhe prezentojnë idetë e tyre për zhvillimin e bizneseve të reja.

Çka nënkuptoni me rrjetin e investitorëve engjuj?


Një investitor engjëll (poashtu i njohur edhe si një engjëll i biznesit ose investitor) është një individ i suksesshëm që ofron financim për një biznes të ri zakonisht në këmbim të pjesëmarrjes si aksionar. Një numër i vogël por në rritje e sipër i investitorëve engjuj organizohen në grupe apo rrjete për të ndarë hulumtimin e tyre për të bërë investime kapitale si dhe për të ofruar këshilla për kompanitë të cilat janë në portofolio të tyre.

Si mund të prezentoj idenë për biznes?


Për të prezentuar idenë tuaj të biznesit, ju duhet të dërgoni fillimisht propozimin në formë të shkruar në emailin info@mda-foundation.org. Pasi të kemi shqyrtuar idenë tuaj, ne do të ju përgjigjemi me shkrim për hapat e ardhshëm. Idetë që zgjojnë interesimin e Fondacionit MDA apo investiturëve engjuj, do të ftohen për takim prezentues. Pas kompletimit të të gjitha informative relevante mbi idenë, idea mund të propozohet tek investiturët engjuj të cilët pastaj mund të vendosin për investime.

Çka nënkuptoni me promovimin e përgjegjësisë shoqërore të korporatave?


Promovimi i përgjegjësisë shoqërore të korporatave paraqet angazhimin e vazhdueshëm të bizneseve që të sillen me etikë dhe të kontribuojnë në zhvillimin ekonomik duke përmirësuar cilësinë e jetës së fuqisë punëtore dhe familjeve të tyre, komunitetit lokal si dhe shoqërisë në përgjithësi. Promovimi i përgjegjësisë shoqërore të korporatave është një koncept me anë të të cilit kompanitë vendosin vullnetarisht të kontribuojnë për një shoqëri më të mirë dhe një mjedis më të pastër.

Projekte të realizuara nga MDA Foundation

Përmes shërbimeve të Ad Box-it minimizohet humbja e faturave dhe letrave të ndryshme që sjellën nga postieri te banorët.

Lexo më shumë

917 studentë të Universitetit të Prishtines kanë përfituar ligjërata falas nga ekspertët e MDA Foundation

Lexo më shume

Në vitin 2015, janë realizuar 24 aktivitete ku përfshihen fëmijët e Down Syndrome dhe SOS Fshatrat e Fëmijëve.

Lexo më shumë

Projekti për fuqizimin e përfshirjes sociale dhe fuqizimin ekonomik të grupeve të margjinalizuara në Mitrovicë

Lexo më shumë

Bashkëpunëtorët tanë

Shkarko e-librin

coverKoha është aseti më i vlefshëm që kemi në dispozicion. Në këtë libër ju do të mësoni se si të identifikoni grackat e humbjes së kohës, si të planifikoni kohën në mënyrë efektive dhe si të gjeni modele të punës që ju përshtaten.

Shënim: Plotëso formularin dhe kliko ‘Shkarko’ për të pranuar librin në e-mailin tuaj.
Top